Polityka prywatności

Korzystając z naszych usług, powierzasz nam swoje dane. Zdajemy sobie sprawę, że to wielka odpowiedzialność i bardzo się staramy zapewnić ich bezpieczeństwo oraz umożliwić Ci kontrolę nad nimi.

Podmiot odpowiedzialny

Administrator strony chroni dane osobowe użytkowników odwiedzających witrynę internetową Przedszkola Niepublicznego „Miedziany Krasnalek” zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 ze zm.). Przedszkole Niepubliczne „Miedziany Krasnalek” na podstawie art. 24 ust. 1 Ustawy informuje, iż jest administratorem podanych przez Państwa danych osobowych. Adres naszej strony internetowej to: http://www.miedzianykrasnalek.pl.

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Dane osobowe użytkowników odwiedzających naszą witrynę internetową

Dane osobowe to wszelkie dane pozwalające na zidentyfikowania konkretnej osoby takie, jak: imię i nazwisko, adres zameldowania/adres zamieszkania, adres poczty elektronicznej oraz wszelkie inne informacje umożliwiające skontaktowanie się z daną osobą. Dane osobowe, które nam Państwo udostępniają są dla nas niezbędne do świadczenia usług, którymi jesteście Państwo zainteresowani. Dane osobowe wprowadzane przez Państwa w formularzu kontaktowym on-line chronione są w miarę możliwości przed dostępem osób niepowołanych, jednak otrzymując dostęp do stron WWW użytkownik przyjmuje do wiadomości, że wszelkie informacje wysyłane za pomocą poczty elektronicznej oraz innych form transmisji poprzez sieć Internet nie mają charakteru poufnego i mogą być narażone na ingerencję osób trzecich.

Podanie danych osobowych jest zawsze dobrowolne. Jednocześnie informujemy, że witrynę internetową Przedszkola Niepublicznego „Miedziany Krasnalek” można przeglądać bez ujawniania danych osobowych.

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Ujawnianie danych osobowych osobom trzecim

Państwa dane osobowe mogą zostać ujawnione naszym pracownikom, spółkom powiązanym osobowo lub kapitałowo, naszym partnerom, instruktorom, terapeutom wyłącznie w celach związanych z Państwa obsługą oraz w celu udzielania Państwu informacji o oferowanych przez nas produktach lub usługach. Państwa dane nie zostaną ujawnione żadnym innym osobom o ile nie będzie to wymagane obowiązującymi przepisami prawa lub o ile nie zostanie zawarta stosowna umowa gwarantująca ochronę Państwa praw. Dane na temat użytkowników naszej witryny oraz ich preferencji mogą być zapisywane i ujawniane w formie statystyk, przy czym statystyki takie pozostają anonimowe i nie zawierają danych identyfikujących poszczególnych użytkowników.

Galeria

Przetwarzanie zdjęć nie powinno należeć do szczególnych kategorii, chyba że są używane metody techniczne, umożliwiające jednoznaczną identyfikację osoby bądź potwierdzenie jej tożsamości. W takich sytuacjach fotografie obejmuje się mianem „danych biometrycznych”.

Media

Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Bezpieczeństwo

Zobowiązujemy się podjąć wszelkie niezbędne czynności w celu ochrony podanych nam danych osobowych przed nieupoważnionym dostępem lub ujawnieniem osobom trzecim.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Dostęp do danych osobowych

W celu uzyskania informacji na temat Państwa danych osobowych przetwarzanych przez przedszkole, bądź w celu uzyskania dostępu lub możliwości poprawienia takich danych, względnie ich usunięcia zgodnie z przepisami Ustawy, prosimy o kontakt z nami poprzez pocztę elektroniczną: miedzianykrasnalek@gmail.com

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.